Opleiding voor Scholen

ehbo 112x150EHBO vereniging Deventer wil zich even aan u voorstellen. Wij zijn een vereniging die al ruim 80 jaar bestaat en in die jaren een goede samenwerking heeft opgebouwd met de gemeente Deventer en het VVV.

Als vereniging zijn wij bij tal van grote en kleine evenementen in de wijde omtrek van de gemeente Deventer aanwezig. Buiten deze evenementen verzorgen wij ook nog de nodige cursussen en workshops. Bij u op school worden de opleidingen verzorging/verpleging en sport en spel gegeven. Nu hebben wij vernomen dat EHBO ook onderdeel vormt binnen deze opleidingen (misschien nog binnen andere opleidingen). Nu twijfelen wij niet aan uw deskundigheid, in tegendeel, maar onze ervaring leert ons dat er nogal verschillend met het stukje EHBO/reanimatie/AED wordt omgegaan.

Wij zien dat er verschillende lesmethodes gebruikt worden en dat er niet altijd een examen aan vast zit, maar er wel een certificaat van deelname wordt uitgereikt. Wanneer er wel een examen is gegeven en er is een diploma, worden er vaak geen herhalingslessen aangeboden, wat betekent dat een diploma na 2 jaar is verlopen. Wij willen u hierin graag ondersteunen, als u dat wenst. Wij geven basiscursussen die voldoen aan de eisen van het Oranje Kruis. Dit betekend dat wanneer de leerling zijn of haar examen heeft gedaan en is geslaagd, hij/zij een diploma krijgt die Europees geldig is voor 2 jaar. De cursus die wij aanbieden, wat houdt die eigenlijk in?

 • De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur of anders in overleg, maar 20 uur is minimaal nodig
 • Cursus door gediplomeerd instructeur, lotus en assistent
 • Oranje kruisboekje
 • Materiaal voor het oefenen
 • Reanimatie/aed
 • Examen volgens de eisen van het Oranje Kruis gevolgd door erkend Europees diploma, geldig 2 jaar

Tijdens de opleiding/cursus is de leerling lid van onze vereniging. Na de opleiding hebben ze de mogelijkheid om lid te blijven van onze vereniging of van een vereniging bij hen in de buurt. Dit is wel nodig om het diploma geldig te houden en herhalingslessen te kunnen volgen. Naast de basiscursus kunt u ook kiezen voor het laten geven van herhalingslessen. Dit houdt in;

 • 1 keer per maand 2 uur een les met competenties die nodig zijn voor het verlengen van het diploma
 • Reanimatie/AED

In 2 jaar tijd moeten er 12 competenties worden afgenomen waarvan elk jaar reanimatie/aed standaard is. Gebeurd dit niet, dan kan het diploma niet verlengd worden. Wij kunnen de lessen bij u op school verzorgen en dragen dan tevens de zorg dat alle materialen aanwezig zijn. De examenaanvragen worden ook door ons gedaan. Dus u ziet; geen papieren rompslomp voor de school of de leerling. Wat kost dit alles nu:

 • Basiscursus inclusief examen € 225,00 *)
 • Herhalingslessen inclusief lid van de vereniging €57,50 *)
 • Workshop van 4 uur of anders in overleg €40,- *) pp (inclusief certificaat en materiaal. Minimaal 10 en maximaal 20 personen per workshop)
 • EHAK (eerste hulp aan Kinderen) €75,- *) pp (inclusief boekje en officieel certificaat Oranje Kruis)

Zoals u kunt zien neemt het geven van een gedegen EHBO opleiding nogal wat tijd in beslag. Dit willen en kunnen wij voor u regelen. Wanneer u nog vragen heeft of een afspraak wilt maken om eens persoonlijk met ons de mogelijkheden door te nemen, neem gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hebben het streven om binnen 14 dagen te reageren. Wij hopen u te zien op één van onze cursussen of voor een vrijblijvend gesprek.

 

*) Prijzen onder voorbehoud

Aankomende evenementen

Geen evenementen

Prikbord

De Basisopleiding tot EHBO-er wordt bij onze vereniging door gediplomeerde docenten van Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad gegeven.

Afhankelijk van het aantal aanmedlingen voor een basisopleiding EHBO wordt er dit jaar een basisopleiding verzorgd.

Lees meer...

Adres

Koninklijke Nederlandse vereniging EHBO afd. Deventer
Enkstraat 60, 7413 TR Deventer
Postbus 146 / 7400 AC
Meer contact gegevens..